Aktører

XR Norge består av en rekke aktører i både Norge og internasjonalt. Aktørene er en kombinasjon av kommersielle tjeneste- og hardware leverandører innenfor ulike XR teknologier, forskning- og utdanningsinstitusjoner, og aktører som anvender denne typen teknologi i egen virksomhet.

Kombinasjonen av ulike type aktører skaper en unik  bredde i kompetanse hva gjelder både teknologiske løsninger og praktisk anvendelse av teknologien, og tilgang til nødvendig ressurser etter behov.

AF Gruppen

AF Gruppen er et av Norges ledende entreprenør- og industrikonsern. Våre virksomhetsområder er Anlegg, Bygg, Eiendom, Miljø, Energi og Offshore.

Kontaktinfo

Innspurten 15, 0663 Oslo

+47 22 89 11 00

Prosjekter

Ingen prosjekter

Attensi

Attensi is a Norwegian company specialised in gamified simulation-based corporate training. Attensi has grown to be a global leader in the field, and our solutions combine advanced 3D modelling with deep insight into human behaviour and psychology, training employees in authentic situations that involve human interaction and operation of business critical software and systems.

Attensi has 40 employees and serves more than 50 customers over a wide range of industries, such as global pharma company Merck, Norwegian food retailer NorgesGruppen, global quality assurance and risk management company DNV-GL, and pharmacy chain Boots. We are headquartered in Oslo and have offices in London and Palo Alto.

Kontaktinfo

Gaustaddalléen 21, 0349 Oslo

+47 23 90 50 06

Prosjekter

Ingen prosjekter

BreachVR

Breach designer innhold og driver forskning og utviklingsarbeid (FOU) på teknologiplattformer som Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR

Kontaktinfo

Munkegata 58, 7011 Trondheim

Prosjekter

Ingen prosjekter

Computerworld

Computerworld – alt om it på ett sted. Norges ledende kilde til it-nyheter på nett.

Kontaktinfo

Kirkegata 20, 0153 Oslo

932 13 723

Prosjekter

Ingen prosjekter

Coperiosenteret AS

Vi tilbyr leder- og organisasjonsrådgivning, kurs, bedriftshelsetjenester, psykologtjenester, fysikalsk behandling og dagrehabilitering.

Kontaktinfo

Olav Tryggvasons gate 24, Trondheim

73 92 92 30

Prosjekter

Ingen prosjekter

Den Norske Filmskolen

Den norske filmskolen tilbyr en treårig kunstfaglig bachelorgrad og en toårig kunstfaglig mastergrad samt en videreutdanning gjennom kunstnerisk utviklingsarbeid. Formålet til Den Norske Filmskolen er å utdanne kvalifiserte yrkesutøvere for film, fjernsyn og lignende medier. DNF er en fremtidsrettet utdanning som samtidig tar vare på det tradisjonelle håndverket i hver fagretning. Den norske filmskolen ønsker å utvikle den enkelte students kunstneriske utrykkskompetanse og personlige refleksjon på sitt fagfelt.

Kontaktinfo

Gudbrandsdalsvegen 350, 2624 Lillehammer

61287468

Prosjekter

Ingen prosjekter

Digital Norway

Bli med i DigitalNorway Community – nettsamfunnet for digitalisering. Utvid ditt nettverk, få innsikt fra andre bransjer og diskuter med likesinnede.

Kontaktinfo

Gaustadalléen 21, 0349 Oslo

482 69 636

Prosjekter

Ingen prosjekter

Dimension Design AS

Dimension Design AS har siden 1995 tilbudt digital visuell kommunikasjon og designtjenester innen arkitektur og siden 2012 tilbudt rådgiving og undervisning innen design av XR for næring og høyskoler og design av virtuelle arbeidsrom for VR-baserte B2B-løsninger.

Kontaktinfo

Ruseløkkveien 14, 0251 Oslo

+47 415 62 585

Prosjekter

Ingen prosjekter

Doxacom

Doxacom er et selskap med 5 ansatte som har kontor på Norsk Maritimt Kompetansesenter i Ålesund. Vi driver med PR, kommunikasjon og markedsføring for havbasert industri, og satser nå stort på VR som virtuelt virkemiddel i kommunikasjon for våre kunder gjennom forretningsområdet Doxacom Ocean VR.

Kontaktinfo

Norsk Maritimt Kompetansesenter
Borgundvegen 340
6009 Ålesund

+47 95 28 82 88

Prosjekter

Ingen prosjekter

EdTech

Et nettverk for selskaper som jobber med læringsteknologi.

Kontaktinfo

Øvre Slottsgate 3, 0154 Oslo

+47 920 30 968

Prosjekter

Ingen prosjekter

Headspin Communication

Headspin Communication har en annerledes, men presis miks av fagdisipliner. Tilpasset produksjon av kommunikasjon på dagens premisser. Headspin består av søsterselskapene Headspin Productions og Headspin Advertising. Til sammen tilbyr vi fullservice kommunikasjonstjenester, med spesialisert kompetanse innenfor kommunikasjons- og markedsstrategi, historiefortelling og konseptutvikling, film- og animasjonsproduksjon, web, design, content og VR.

Kontaktinfo

Nedre Bakklandet 58C, 7014 TRONDHEIM
7014 Trondheim

932 62 500

Prosjekter

Ingen prosjekter

Holocap

Holocap er et system for å skanne og presentere mennesker i Virtual Reality i sanntid ved hjelp av et lavtpriset kamera. Dette gjør live interaksjon og kommunikasjon mellom VR-brukere og skannede mennesker mulig, og man unngår den uhyggelige effekten ofte sett med animerte, virtuelle mennesker.

Kontaktinfo

Westye Egebergsgate 1B
NO-0177 Oslo

Prosjekter

Ingen prosjekter

HP

hp har som visjon å skape teknologi som gjør livet bedre for hver person, enhver organisasjon og hvert samfunn over hele verden. hp produserer og selger i hovedsak laptops, pc, skrivere og datamaskiner.

Kontaktinfo

Rolfsbuktveien 4
1364 Fornebu
Oslo, Norway

23 50 03 53

Prosjekter

Ingen prosjekter

Innotech Norway AS

InnoTech Norway AS ble grunnlagt av Inger Lin Skjærve i september 2018, med et mål om å hjelpe ledelse og styre med innovasjon og ny teknologi. Innotech Norway arbeider med å utvikle innovative ideer til produkter og løsninger. Innotech Norway AS har et team og samarbeidspartnere som driver med et bredt spekter av teknologi, med fokus på bedre brukeropplevelse og bruk av ny teknologi som Artificial Intelligence, Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og 360 videoer.

Kontaktinfo

Åsdalsveien 3E, 1166 Oslo

968 18 213

Prosjekter

Ingen prosjekter

Kosmorama

Kosmorama er Trondheims internasjonale filmfestival. Den arrangeres årlig i uke 10, hvor blant annet den prestisjefulle Kanonprisen deles ut under festivalen.

Kontaktinfo

Kjøpmannsgata 31, 7011 Trondheim

45224552

Prosjekter

Ingen prosjekter

Lillehammer næringsforening

Lillehammer Næringsforening har som formål å skape et møte- og samarbeidsforum for å bedre vilkår og vekstmuligheter for næringslivet i Lillehammer.

Prosjekter

Ingen prosjekter

Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU)

NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet.

Kontaktinfo

Svartøya 17, 7290 Støren

(+47) 73 59 50 00

Norsk Senter for Trygt Vegarbeid

Et ressurs- og kompetansesenter for vegsikkerhet. De skal bidra til å skape et arbeidsmiljø av sikkerhet for de som arbeider på og ved veien. De kombinerer kurs og opplæring med VR for å bedre læringseffekten.

Kontaktinfo

Strandgata 6, 6300 Åndalsnes

98477347

Prosjekter

Ingen prosjekter

NTNU Gjøvik

NTNU i Gjøvik er en del av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Kontaktinfo

Teknologivegen 22, 2815 Gjøvik

61 13 54 00

Prosjekter

Ingen prosjekter

NTNU Technology Transfer

NTNU Technology Transfer AS ble etablert i 2003 og er eid av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Helse Midt-Norge (HMN). TTO’s formål er å sikre, forvalte, foredle, markedsføre og selge bruks- og eiendomsrett til kunnskap, idéer, oppfinnelser og andre immaterielle verdier som skapes ved NTNU og HMN.

Kontaktinfo

Sem Sælands vei 14, 7491 Trondheim

48224870

Prosjekter

Ingen prosjekter

NxtMedia

Et nasjonalt nettverk for teknologidrevet medieinnovasjon med hovedsete i Trondheim. NxtMedia organiserer nettverkssamlinger, utvikler og tilrettelegger prosjekter. NxtMedia jobber tett mot nordiske og internasjonale medieorganisasjoner og nettverk.

Kontaktinfo

Munkegata 58, 7011 Trondheim

918 59 525

Prosjekter

Ingen prosjekter

ParrotPlay

ParrotPlay er en nettleser for PC og Mac som samler alle strømmetjenestene dine på et sted. Idag dekker tjenesten de viktigste strømmetjenestene i Norge, og gjør det enklere å finne innhold du faktisk vil se.
Du kan i tillegg laste ned ParrotPlay sin fjernkontroll App for Android og iOS og styre ParrotPlay fra sofaen din. Bare koble PC/Mac til TV-skjermen med en HDMI kabel eller trådløst.

Kontaktinfo

Munkegata 58, 7011 Trondheim

Prosjekter

Ingen prosjekter

Pointmedia

Pointmedia er en XR-leverandør som utvikler og produserer holografiske systemer. Vårt produkt Holopipe benyttes i dag i industrien, i næringslivet, i offentlig sektor og individuelt. Pointmedia er utviklerne av Holopipe og andre AR og VR applikasjoner. Med Holopipe, skaper du verdi ut av løse luften slik at bedriftens medarbeidere og kunder kan ta raskere og raskere avgjørelser. Gjennom bruk av MR eller AR briller, mobil eller nettbrett henter man enkelt frem bedriftens eget 3D materiale som hologrammer.

Kontaktinfo

Grev Wedels Plass 9
Oslo, Norway

215 66 868

SINTEF

SINTEF er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonalt ledende spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Vi utfører forskning som FoU-partner for næringsliv og forvaltning og er blant de største instituttene for oppdragsforskning i Europa.

Kontaktinfo

Strindveien 2
7034 Trondheim

73593000

Stargate Media

Stargate Media spesialiserer seg på å skape VR innhold. Med over 10 års erfaring er Stargate Media blant de som har drevet lengst med VR i Norge.

Kontaktinfo

Maridalsveien 87, 0461 Oslo

942 35 956

Prosjekter

Ingen prosjekter

SyncPoint

SyncPoint tilbyr lyddesign og produksjon, redigering og miksing i mono, stereo, surround eller til 360 / VR.

Kontaktinfo

Pir 2, Nr 13
Trondheim, Norway

924 22 870

Prosjekter

Ingen prosjekter

Tidvis AS

Tidvis AS utforsker og utvikler nye måter å formidle og tilgjengeliggjøre historie. Tidvis mener historie er viktig fordi menneskers erfaringer av fortiden danner utgangspunktet for forståelsen av nåtiden, og rammen for hva vi forventer om fremtiden. Tidvis har som målsetning å tilgjengeliggjøre og formidle historie gjennom ny teknologi. Eksempler på slik er databaser, spill, 3d-modeller, Augmented reality, animasjoner, design og interaktive sanseopplevelser. Slik gjør de det lettere for mennesker i dag å få erfaring med fortiden, og legger til rette for at flere får et bredere kunnskapsgrunnlag for å reflektere om nåtiden og fremtiden.
Tidvis tilbyr tre produktkategorier:
Interaktive historiske opplevelser
Verktøy for å formidle luktopplevelser
Utvikling av forskningsinfrastruktur for historie

Kontaktinfo

Oslo, Norway

934 23 207

Prosjekter

Ingen prosjekter

Tindved Kulturhage AS

Tindved Kulturhage AS utvikler kreative næringer i Trøndelag.
Vårt hovedmål er å bidra til etablering av nye kreative bedrifter og nye arbeidsplasser i regionen. I tillegg vil vi arbeide for økt lønnsomhet i eksisterende bedrifter og gi grunnlag for vekst i etablerte bedrifter.

Kontaktinfo

Johannes Minsaas plass 6

416 84 672

Prosjekter

Ingen prosjekter

Trondheim Regionen Utvikling

Ni kommuner samarbeider for å styrke Trondheimsregionen i en nasjonal og internasjonal konkurranse. Regionen skal hevde seg i toppen innen forskning, utdanning, næringsliv og kultur, og innen tjenester til befolkningen.

Prosjekter

Ingen prosjekter

Virtual Nordic

Virtual Nordic er satt til å være en ledende og banebrytende VR – innovatør. Virtual Nordic skal knytte bedrifter, organisasjoner og andre aktører sammen gjennom enkeltprosjekter og større konsepter over hele verden. Prosjektene skal produsere og utvikle løsninger til fordel for samfunnet vårt.

Kontaktinfo

Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen
Media City 3rd tower, 8th floot

(+47) 478-04-587

Prosjekter

Ingen prosjekter

Vitensenteret

Vitensenteret skal belyse teknologiens og naturvitenskapens betydning for samfunnsutviklingen, motivere til læring og inspirere de besøkende til å stille nye spørsmål og lære mer.

Kontaktinfo

Kongensgate 1, 7011 Trondheim

72 90 90 07

Prosjekter

Ingen prosjekter

Vizflex

IT bedrift som driver samarbeidsteknikk i virtuell virkelighet med optimaliseringsverktøy og sluttbrukers involvering.

Kontaktinfo

Krambugata 2, 7011 Trondheim, Norway

+47 913 90 807

Prosjekter

Ingen prosjekter

Work Work

Work-Work vil ha en bar med videospill som tema. Dette er et sted hvor du kan beta-teste din nyeste skapelse, det kan være seg et brettspill eller en ny Angry Bird. Det er en lekeplass hvor vi vil at samfunnet skal ha stor innflytelse rundt hele opplevelsen.

Kontaktinfo

Munkegata 58, 7011 Trondheim

930 48 892

Prosjekter

Ingen prosjekter

Xplorico

WE’RE BUILDING TECHNOLOGY STARTUPS WITH GREAT PEOPLE
If you are a startup, scaleup or even an entrepreneur with a great idea, we’d love to hear about it. Digital Transformation is all about people. Technology makes is possible but only people can make it happen. Therefore we look at people and the team first.

We add value by providing proactive business partnerships as active shareholders. As company builders we accompany our ventures throughout the entire developmental value chain, proactively building startups following a clear developmental roadmap throughout the Marmer stages. We are deeply involved in the development of our ventures compared to traditional accelerators or incubators enabling performance by being aware of all key success factors the venture needs to focus on. Our focus is predominantly within emerging technologies and the fields of Digital Transformation, Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data, Analytics & The Internet of Things.

Kontaktinfo

Bryggegata 3, 0250 Oslo

+47 950 34 500

Prosjekter

Ingen prosjekter

Følg med for oppdateringer